top of page
depositphotos_58510389-stock-photo-hungry-dog.jpg

Røntgen  HD/AD

1. Bestill avlesning i NKK.
Rekvisisjon for HD – og AD- røntgen bestilles via en personlig profil på «min side» senest samme dag som fotograferingen. Du kan ikke rekvirere skjema etter at røntgenbildene er tatt.
Etter du betaler gebyr til NKK for avlesing vil du motta et saksdokument med et saksnummer. Vi på klinikken behøver saksnummeret ved avsendelse av bildene til NKK. Du kan gjerne skrive ut saksdokumentet og medbringe dette til timen, eller sende det til klinikken på e-post; post@aarnesvet.no.

 

Les mer om frister for avlesing og muligheter for klage på NKK sine sider.
 

2. Husk å ta med stamtavle.

Vi er pålagt å kontrollere at ID-nummeret som er registrert på hundens stamtavle tilsvarer hundens chip-nummer, som vi avleser på klinikken. Derfor er det viktig å ta med hundens stamtavle til timen.
 

3. Fasting

Vi anbefaler at din hund faster i 12 timer før oppmøte til timen. Dette er fordi den under røntgenfotograferingen må sederes og legges på rygg. Refleksene som holder mat og drikke på plass i magesekken fungerer ikke optimalt når kroppen er i kunstig søvn, og vi risikerer da at innholdet i magesekken kan komme opp i munnen og ned i lungene. Dette kan forårsake aspirasjonspneumoni, eller lungebetennelse. Dessuten virker faste som et forbyggende tiltak mot magedreining. 

unnamed (1)_edited.jpg
IMG_7382.JPG

4. Etter bildene er tatt; 
Din firebente venn er velkommen til å sove ut sedasjonen hos oss. Vi tar da vare på hunden i vår oppstallingsavdeling, og overvåker den frem til den er våken og
kvikk og klar for hjemreise.


Forbered deg på at hunden kan være noe trøtt resten av dagen. Utsett treninger, lange turer eller andre liknende aktiviteter denne dagen.


Vi anbefaler fri tilgang til vann i etterkant av å ha fått hunden hjem. Første måltid kan dere tilby når dere ser at  hunden er helt våken og stødig til beins. Det kan være fra noen timer etter dere kommer hjem, til potensielt dagen etter.

Server da gjerne kun ½ mengde av vanlig porsjon. Dette er for å spare mage og tarm for ekstra belastning som evt kan føre til kvalme og diaré.

bottom of page