top of page

OM VÅRE TJENESTER

Her finner du informasjon om hvordan dere kan forberede dere til veterinærbesøket, og hva som foregår under timen.

Vaksinasjon hund/katt

Timen inkluderer generell helsesjekk og eventuelt veiledning for videre nødvendige undersøkelser, så vel som selve vaksineringen. Husk å medbringe pass eller vaksinasjonskort, dersom du har dette.


Hvis du oppdager at hunden eller katten er løs i magen, hoster eller viser andre tegn på sykdom, så er det
frarådet å vaksinere den på samme dag. Du kan gjerne møte opp til timen, men den blir da en vanlig konsultasjon.

Ønsker du å stille flere spørsmål eller ser behov for utvidet helsesjekk (øre- eller øyeproblematikk,
sjekke kul/nydannelser osv) – må det beregnes ekstra tid til det. Bestiller du timen på nettsiden, bruk «Utvidet konsultasjon».


Ta gjerne kontakt med oss hvis du er usikker.

Vaccine
9705-X-000010E0-3.jpg
9705-X-000010E0-3.jpg

Røntgen HD/AD

1. Bestill avlesning i NKK.
Rekvisisjon for HD – og AD- røntgen bestilles via en personlig profil på «min side» : her, senest på samme dag som fotograferingen. Vi kan ikke rekvirere skjema etter at røntgenbildene er tatt.
Etter du betaler gebyr til NKK for avlesing vil du motta et saksdokument med et saksnummer. Vi på klinikken behøver saksnummeret ved avsendelse av bildene til NKK. Du kan gjerne skrive ut saksdokumentet og medbringe dette til timen, eller sende det til klinikken på e-post; post@aarnesvet.no. Les mer om frister for avlesing og muligheter for klage på NKK sin side : her.
2. Husk på ta med stamtavle.
Vi må kontrollere at ID-nummeret på stamtavlen tilsvarer hundens chip-nummer, som vi avleser på klinikken.
3. Faste
Vi anbefaler at din hund faster i 12 timer før oppmøte til timen. Dette er fordi den under røntgenfotograferingen må sederes og legges på rygg. Refleksene som holder mat og drikke på plass i magesekken fungerer ikke optimalt når kroppen er i kunstig søvn, og vi risikerer da at innholdet i magesekken kan komme opp i munnen og ned i lungene. Dette kan forårsake aspirasjonspneumoni, eller lungebetennelse. Dessuten virker faste som et forbyggende tiltak mot magedreining. 
4. Etter bildene er tatt.

Din firebente venn er velkommen til å sove ut sedasjonen hos oss. Vi tar da vare på hunden i vår oppstallingsavdeling, og overvåker den frem til den er våken og kvikk og klar for hjemreise.


Forbered deg på at hunden kan være noe trøtt resten av dagen. Utsett treninger, lange turer eller andre liknende aktiviteter denne dagen.


Vi anbefaler fri tilgang til vann i etterkant av å ha fått hunden hjem. Første måltid kan dere tilby når dere ser at  hunden er helt våken og stødig til beins. Det kan være fra noen timer etter dere kommer hjem, til potensielt dagen etter.

Server da gjerne kun ½ mengde av vanlig porsjon. Dette er for å spare mage og tarm for ekstra belastning som evt kan føre til kvalme og diaré.

Norsk Kennel Klub stiller krav for kjent HD/AD status hos følgende raser: 

Kastrering hannkatt || Sterilisering hunnkatt

Vi anbefaler at katten faster minst 6 timer før operasjon, helst 12. Vann skal være tilgjengelig.

Vi anbefaler ikke sterilisering av hunnkatt på fredager. Dette fordi vi holder stengt i helgene, og vi ønsker å være tilgjengelig de første dagene etter et slikt inngrep.

Vi har katten oppstallet frem til den våkner etter narkosen, slik at vi kan overvåke den og kontrollere allmenntilstand og operasjonssår før hjemreise. Vi ønsker derfor at tidspunkt for timen er senest 3 timer (for hunnkatt 4 timer) før stengetid.​

Ønsker dere annen behandling i tillegg må timen bestilles over telefon, eventuelt på e-post.

Velkommen til oss!
Mer info om kastrering her.

Couch Cat Under Blanket
IMG_1622.JPG
IMG_1622.JPG

Tannbehandling

Tannbehandling innebærer tannsteinfjerning og polering, hvor vi får en oversikt over helsetilstanden i tenner og tannkjøtt. Ved behov utreder vi også munnhulen med røntgen for å få oversikt over tannrøtter og kjeve. Vi utfører også trekking av tenner dersom dette er nødvendig for dyrets helse og velvære.

Vi anbefaler å sette opp konsultasjon hos veterinær på forhånd, slik at vi kan ta en titt på munnhulen i våken tilstand. Dersom du har en valp med persisterende melketenner veileder vi deg gjerne angående korrekt tidspunkt for å eventuelt måtte trekke disse. Vi foretar helsekontroll i forkant og informerer om mulig risiko i forbindelse med anestesi, og etter tannbehandlingen vil vi kunne veilede om videre forebyggende tiltak og behovet for oppfølging.

Du kan bestille time for tannbehandling på nett: 
Prisen inkluderer:
- Sedasjon (avhengig av vekt, over/under 20kg)
- Mulig ekstra anestesi (avhenger av dyrets respons på første sedasjon)
- Tannsteinfjerning (avhenger av omfanget) - Vi anbefaler å gjennomføre en tannsjekk hos på forhånd for å få orientering på prisen.
- Røntgen – anbefales hvis det er tegn på sykdom i tenner eller tannkjøtt. Det avtales med veterinær under tannsjekk.
- Tannpolering – anbefales som avslutning på tanntrens, virker oppfriskende for emaljen og tannkjøttet, men kan sløyfes hvis dere ønsker å spare penger. Informer oss i så fall om dette på forhånd.


Kloklipp

Å klippe klør kan være en utfordring. En av våre assistenter eller veterinærer kan hjelpe med dette.

Har du noen spørsmål til veterinær og bestiller time på nett, oppfør timen som både kloklipp og konsultasjon.

Hvorfor må vi være forsiktig når vi klipper klør?

En klo kan sammenliknes med en fingertupp, bare at den er beskyttet av en hard kapsel som vokser seg lengre over tid. Det er dermed ingen bestemt lengde for alle klør som vi må forholde oss til, da de kan være veldig forskjellige og avhenger av individets anatomi.

Screenshot 2023-03-26 16.00.13.png
IMG_5259.jpg

Pelsstell (bad, klipp)

Vi tilbyr en rekke tjenester i denne kategorien. Vi har et badekar designet for bad og stell av firbente, og et utvalg sjampoer som vil brukes i samsvar med dyrets behov (f.eks ulike pelstyper, eller sjampo mot kløe, uren hud etc). Vi har også flere typer klippemaskiner for å foreta pelsklipp på hund og katt. Det skal merkes at vi ikke har en frisør som utfører denne tjenesten, og kan ikke tilby spesifikke klipper. 

Tjenester:

- Løveklipp katt
Utføres under bedøvelse. Pelsen på hode, bein og hale ivaretas, men ellers klippes alt vekk med maskin. Anbefales hvis pelsen floker seg lett.
- Klipp enkelte floker
Kan bestilles med og uten bedøvelse. Klipp ute
n bedøvelse utføres hvis eier holder, og hvis dyret er komfortabel med det i våken tilstand. Flokene klippes da med hensiktsmessig utstyr.

- Bad og stell hund
Dette utføres av en av våre assistenter. Vi har ikke utdannet hundefrisør på klinikken.
Vi bruken en serie produkter fra PSH, eller behandlende midler fra Virbac. Vi tørker hunden med blåser/føner dersom den er komfortabel med det, alternativt lar vi den naturlig lufttørke. Vi har noe begrensning på vekt og størrelse, da badekaret vårt ikke kan brukes effektivt til de største rasene.

Våre tilleggstjenester med redusert pris


Dette er tjenester som du kan bestille i tillegg til timen som du setter opp. Ta gjerne kontakt med oss hvis du er usikker: 

Kloklipp tillegg
Ørerens tillegg
ID chip tillegg
Pass tillegg

bottom of page