top of page

AKTUELT

På denne siden deler vi diverse som kan være nyttig å få med seg; informasjonsskriv og artikler, lenker og aktuelle kampanjer.

SPESIELLE ÅPNINGSTIDER

Her publiserer vi fortløpende aktuelle åpningstider ved helligdager og ferier.

Foreløpig har vi ingen spesielle åpningstider å vise.

Våre vanlige åpningstider:

Mandag - 09.00-17.00
Tirsdag - 09.00-18.00
Onsdag - 09.00-16.00
Torsdag - 09.00-18.00
Fredag - 09.00-15.00

Lør/Søn - stengt

Savnet

Sted: Bodding, Smiuvegen
Dato: 17.januar.2023

Navn: Pusi

Kjønn: Hunnkatt

Alder: Ung

Pels/Farge:

Langhåret Tricolor

chip: ikke chip

Screenshot_20230118-145504_Gallery[17326].jpg

Annen info:

Bakpart med skille mørk og oransje på bakben

Kontaktinfo: Eier 93915027

Read More

Katt - Påkjørt, ikke overlevd

Sted: Nedre Hagavei

Dato: 09.juni.2023

Navn: ikke navn

Kjønn: Hunnkatt

Alder: ung voksen?

Pels/Farge: korthåret Grå/brun hvit trekant på hals

 

chip: Ikke funnet

11-111126_cat-png-black-cat-silhouette-png.png

Annen info: høyre forpote hvit/svart

Read More

Katt - Påkjørt, ikke overlevd

Sted: Fuglefjellvegen (Nærmeste adresse "84")
Dato: 23.januar.2023

Navn: ikke navn

Kjønn: Hannkatt

ikke kastrert

Alder: Voksen

Pels/Farge: Korthåret Gråbrun/sort Spraglet 

 

chip: Ikke funnet

11-111126_cat-png-black-cat-silhouette-png.png

Annen info:

Kjennetegn: Hvit nederst på ben, på hals og snute. (mulig noe hvit på magen)

Read More
Screenshot 2023-02-13 at 09.47.51.png

Reise med kjæledyr

Over landegrensene

Skal du reise med kjæledyret ditt i sommer? Da er det viktig å sette seg inn i reglene som gjelder for innførsel til landet/ landene du reiser til, samt reglene for hjemreise til Norge.
Alle kjæledyr som krysser landegrenser må være ID-merket og ha pass (disse utstedes hos veterinær).
 

Reglene som gjelder for landet du reiser til kan du finne ved å ta kontakt med den aktuelle ambassaden eller se på deres offisielle nettsider. På mattilsynet.no finner du reglene for innreise til Norge. Veileder og regler finner du her.​

Generelt;

Forebyggende tiltak mot Revens Dvergbendelorm er en viktig del av reisereglene for kjæledyr inn til Norge.

Dvergbendelormen er vanlig i en rekke land, også i mange områder av Europa. Parasitten er ganske ufarlig for husdyr, men kan smitte over til mennesker og er da i verste fall dødelig.
Ormen er hittil ikke påvist på det norske fastland, og det er derfor lovpålagt for alle som reiser med hund å sørge for at dyret får riktig behandling mot dvergbendelorm.

Kontakt oss gjerne for veiledning!

livssyklus_E._multilocularis_Inger_Sofie

Skal du til Sverige? 

IMG_6408_edited.jpg

Hunden din må ha ID-merke og pass, samt være behandlet mot revens dvergbendelorm når du reiser inn i Norge fra utlandet. Hos katter er det kun krav om ID-merke og pass. 
Mer informasjon om de gjeldende reglene finner du på Mattilsynets sider, men vi kan gi deg en kort innføring i forhold til ormekuren på hund:
 

For at ormekuren skal være gyldig for reise må det attesteres i hundens pass, og tabletten må derfor gis hos veterinæren. Man har to alternativer for å behandle mot revens dvergbendelorm i forbindelse med reise;

1) Alternativ én er å gi to behandlinger innen et 28-dagers intervall her i Norge før utreise.  Man kan gi behandling nr. to allerede dagen etter den første, men det anbefales å vente til dag 28 for å minimere den medisinske påkjenningen for hunden. Det er da viktig å huske på at dere må reise tilbake til Norge innen det har gått 28 dager fra den forrige behandlingen ble gitt. Deretter må en tredje tablett gis når dere har kommet hjem- denne tabletten er den viktigste, da den tar eventuell orm hunden kan ha blitt utsatt for på reisen. 

 

2) Alternativ to er å oppsøke veterinær i utlandet som kan gi denne behandlingen én gang før innreise til Norge. Da må denne behandlingen gis 24-120 timer (1-5 døgn) før dere krysser grensen. Det er også her viktig med en behandling etter hjemkomst, ettersom hunden kan bli smittet på nytt rett etter en behandling hvis den blir utsatt for ormen.

Informasjon om flått

Det finnes flere alternativer for å beskytte kjæledyret ditt mot flått, så dersom du har behov for dette kontakt oss gjerne så vi kan hjelpe deg.

 

Visste du dette om flåtten?

 

- Flått er små parasittiske dyr som lever av å suge blod fra et vertsdyr. Dette kan være pattedyr som for eksempel mennesker, hunder og katter, men også fugler og smågnagere.

 

- Flåtten tåler ikke tørke særlig godt, og befinner seg stort sett i høyt gress, busker/kratt og i skogen. Det er gjerne mer flått i løvskog enn i barskog, men de kan også finnes andre steder.


58675164_2301527356581796_47313221649537

- Flått kan være mellomvert for flere mikrober, som for eksempel borrelia-bakterien eller TBE-viruset, og kan spre en rekke sykdommer til mennesker og dyr. Dersom en flått har bitt seg fast er det dermed lurt å fjerne den så fort som mulig for å minimere smitterisikoen.

- Det finnes legemidler man kan gi i form av tabletter, dråper eller halsbånd som kan gi beskyttelse mot flått. Disse kan en veterinær skrive resept på. Det er lurt å starte slik behandling så tidlig som mulig i flåttsesongen, for å minimere risikoen for smitte av flåttbårne sykdommer.

 

- For å fjerne en flått er det best å bruke en pinsett eller en flåttfjerner. Da tar man tak i flåtten innerst ved huden hvor den har bitt seg fast, og drar den rett ut. Dersom noe av flåttens munnparti sitter igjen i huden utgjør ikke dette noe fare.

Lediger stil

Ledige stillinger

Det er ingen ledige stillinger å vise.

bottom of page