Reise med kjæledyr

Skal du reise med kjæledyret ditt i sommer? Da er det viktig å sette seg inn i reglene som gjelder for innførsel til landet/ landene du reiser til og reglene for hjemreise til Norge.
mattilsynet.no finner du reglene for innreise til Norge. Veileder og regler finner du her.
Reglene som gjelder for det aktuelle landet du reiser til kan du finne ved å ta kontakt med den aktuelle ambassaden eller offisielle nettsider.

Skal du over grensa til Sverige? 

Hunden din må ha ID-merke og pass, og være behandlet mot revens dvergbendelorm når du reiser inn i Norge fra utlandet.
Mer informasjon og de gjeldende reglene finner du på Mattilsynets sider her,
 men vi kan gi deg en kort innføring:
 

- Man har to alternativer for å behandle mot revens dvergbendelorm i forhold til reise. Enten kan man gi to behandlinger innen et 28-dagers intervall her i Norge før utreise, eller så kan man oppsøke veterinær i utlandet som kan gi denne behandlingen én gang før innreise til Norge. Da må denne behandlingen gis 1-5 døgn før dere krysser grensen. 
 

Dvergbendelormen er vanlig i en rekke land, også i mange områder i Europa. Parasitten er ufarlig for dyr, men kan i verste fall være dødelig for mennesker. Ormen er hittil ikke påvist på det norske fastland, og det er derfor lovpålagt for alle som reiser med hund og katt å sørge for at dyret får riktig behandling mot dvergbendelorm. Se regler for innførsel på mattilsynets side.

Drognestoppen 2

2150 Årnes

91 91 99 55

post@aarnesvet.no

© 2018, utviklet av Årnes Veterinærklinikk gjennom Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon