informasjon om flått

Flått.JPG

Det finnes flere alternativer for å beskytte kjæledyret ditt mot flått, så dersom du har behov for dette kontakt oss gjerne så vi kan hjelpe deg.

 

Visste du dette om flåtten?

 

- Flått er små parasittiske dyr som lever av å suge blod fra et vertsdyr. Dette kan være pattedyr som for eksempel mennesker, hunder og katter, men også fugler og smågnagere.

 

- Flåtten tåler ikke tørke særlig godt, og befinner seg stort sett i høyt gress, busker/kratt og i skogen. Det er gjerne mer flått i løvskog enn i barskog, men de kan også finnes andre steder.

 

- Flått kan være mellomvert for flere mikrober, som for eksempel borrelia-bakterien eller TBE-viruset, og kan spre en rekke sykdommer til mennesker og dyr. Dersom en flått har bitt seg fast er det dermed lurt å fjerne den så fort som mulig for å minimere smitterisikoen.

 

- Dersom dyrene dine ferdes i områder med flått, er det anbefalt å sjekke dem ofte og grundig for steder hvor flåtten kan ha bitt seg fast.

 

- Det finnes legemidler man kan gi i form av tabletter, dråper eller halsbånd som kan gi beskyttelse mot flått. Disse kan en veterinær skrive resept på. Det er lurt å starte slik behandling så tidlig som mulig i flåttsesongen, for å minimere risikoen for smitte av flåttbårne sykdommer.

 

- For å fjerne en flått er det best å bruke en pinsett eller en flåttfjerner. Da tar man tak i flåtten innerst ved huden hvor den har bitt seg fast, og drar den rett ut. Dersom noe av flåttens munnparti sitter igjen i huden utgjør ikke dette noe fare.

                                                                                 Kilde: http://www.xn--flttsenteret-ucb.no/

58675164_2301527356581796_47313221649537